Log in CANDO
Află ce tip de curs li se potrivește colegilor tăi și cât costă această investiție. Află acum

Interviu cu Laura – Client Success Specialist

Eucom » Blog » Interviu cu Laura – Client Success Specialist
Interviu cu Laura – Client Success Specialist - eucom.ro

Laura, de ce ai ales Eucom? 

Răspunsul meu se afla chiar în întrebare. 🙂 Pentru că Eucom mi-a oferit „de ce”-ul de care aveam mare nevoie la momentul acela. Am început această frumoasă călătorie alături de Eucom pe o poziţie de Trainer Limba Engleză pentru unul dintre clienţii din zona de telecomunicaţii din Sibiu. Încă de la primele interacţiuni cu echipa, dar şi cu clientul, am văzut un orizont foarte mare de dezvoltare aici, care, apoi, cu fiecare an care trecea, se lărgea tot mai mult, iar acest lucru mi-a oferit o motivaţie constantă cu fiecare treaptă pe care am urcat-o alături de Eucom pe scara progresului.

Ne poți povesti într-o frază care este rolul tău în companie?

Rolul meu în companie este să menţin clienţii fericiţi prin acoperirea nevoilor lor specifice în zona de servicii lingvistice, într-un cuvânt sunt Client Success Specialist, poziţie pe care aş defini-o ca fiind motoraşul echipei de specialişti de care depinde succesul unui proiect.

De cât timp faci parte din echipă?

De oportunitatea de a activa în echipa de training corporate am beneficiat în vara lui 2013, când am demarat cu Eucom primul proiect de training limba engleză business pentru compania – client din Sibiu, despre care îţi povesteam mai devreme. Mai apoi, mi-a trezit interesul ideea de a intra în echipa de Head Office pe o poziţie de Recruiter, care este pentru mine, astăzi, o zonă fascinantă cu ocazii inepuizabile de a descoperi oamenii. Recunosc că mă caracterizează şi o curiozitate aparte în ceea ce priveşte nevoile şi modurile oamenilor de a gândi şi interacţiona.

Cât de important este pentru tine să fii înconjurată de oameni cu valori similare, la birou?

Pe o scară de 1 la 10? 11! 🙂 Pentru a face diferenţa dintre un rezultat bun şi unul excepţional, e important că obiectivele unei echipe să fie comune, iar acest lucru îl putem realiza doar dacă ne defineşte un set de valori similare.

Ești pasionată de limbi străine? Ce limbi străine vorbești?

Da! Am fost pasionată de mică de limba engleză, pe care am studiat-o ulterior până la nivelul de învăţământ superior. Pasiunea mi-a fost trezită de profesoara de limba engleză din gimnaziu care avea o metodă foarte faină de a crea competitivitate la ore prin întrebări fulger de vocabular pentru care eram răsplătiţi cu nota maximă. În felul acesta, interesul nostru de a acumula cât mai multe cuvinte noi depăşea cu mult graniţele orei de engleză.

Cât de important consideri că este să găsești un mod creativ și distractiv de a preda/învăța o limbă străină?

Nevoia de nou şi de joc cred că ne însoţeşte la orice vârstă, cel puţin pe majoritatea. Metodele creative şi distractive de a învăţa o limbă străină nu fac decât să vină în întâmpinarea acestei nevoi, de aceea sunt atât de apreciate de cursanţi la orice vârstă. Deci, da, este important!

A existat un profesor în școala generală său liceu care consideri că a avut un impact puternic asupra ta? În ce mod te-a influențat?

O, da! Cred că pentru fiecare dintre noi a existat cel puţin un profesor care a avut un impact puternic în evoluţia noastră ca oameni. Îmi amintesc cu drag orele de istorie din gimnaziu, pe care mai degrabă le-aş încadra în categoria piese de teatru. Domnul nostru ştia să aducă povestea în clasă, lecţiile nu erau niciodată dictate, ci puse pe scena imaginaţiei noastre. Nu ştiu cum făcea, dar avea darul de a crea atmosfera perfectă, încât, atunci când ne povestea de exemplu despre o bătălie, simţeam efectiv ropotul cailor în jurul meu şi auzeam sunetul metalic al săbiilor. Fascinant om!

Care e cel mai important sfat pe care l-ai oferi unei persoane care tocmai s-a apucat să studieze o limbă străină?

Să ne ceară o ofertă, de restul ne ocupăm noi. 🙂 I-aş da 2 sfaturi care consider că sunt foarte importante în dezvoltarea abilităţilor într-o limbă străină. Primul ar fi să-şi creeze experienţe în limba respectivă, reale sau simulate. Metoda learning by doing e infailibilă în orice context. Al doilea, dar nu mai puţin important, ar fi să lucreze cu „de ce” ul personal. Să marcheze rezultatele obţinute pe care să şi le traducă prin „de astăzi pot să…”. E important să conştientizăm skill-urile pe care le obţinem în urma unui proces de învăţare pentru că ele sunt cărămizi la baza motivaţiei.

Care este partea ta preferată dintr-o zi petrecută la birou?

Dimineaţa! Îmi place să-mi planific ziua pe obiective, iar acest lucru se face, desigur, dimineaţa. Tot atunci am uneori ocazia să-mi beau cafeaua împreună cu un coleg, chiar dacă doar virtual. Unde-s doi, savoarea creşte. 🙂

Ce iți place să faci în timpul liber? Vorbește-ne puțin despre omul Laura. 🙂

Timpul liber mi-l dedic aproape exclusiv familiei. Mă bucur de fetiţa mea de 2 ani jumătate şi de soţul meu minunat. Copilul, se ştie, are mare nevoie să experimenteze, să-şi hrănească curiozitatea, iar noi încercăm să-i oferim experienţe cât mai multe şi variate. Paleta de opţiuni este foarte mare la vârsta aceasta, o simplă plimbare pe malul râului îi dezvoltă multe abilităţi şi îi oferă o bucurie intensă, iar noi ne bucurăm de bucuria ei. Dacă e să vorbesc despre pasiunile care mă implică doar pe mine, aş menţiona că îmi place să pictez şi să citesc cu pisica în braţe, însă, în ultimii 2 ani, din motive evidente, aceste momente sunt mai rare. Totuşi, mă bucur de ele de câte ori am ocazia. Pictura pentru mine, astăzi, intra în categoria „it’s not for the catch, it’s for the thrill…”, asta pentru că e o activitate care acum se face „în echipă”.

Dacă ai decide să pleci într-o vacanță prelungită, ce loc ai alege și de ce?

Pentru o vacanţă specială aş alege un safari fotografic. Sunt impresionante comportamentele animalelor în habitatul lor.
Pentru o vacanţă obişnuită aş alege să merg la o cabană la munte. N-ar prea avea importanţă locul, atâta timp cât mi-ar oferi mediul ideal de conectare cu natura. Prefer locuri mai puţin populate şi mă bucur de experienţe simple cum ar fi statul pe o piatră lângă un râu sau privitul cerului noaptea.

În materie de gastronomie, care este bucătăria ta internațională preferată?

Pentru mine, pe primul loc sta bucătăria noastră, dar, dacă e să mă uit puţin la cele internaţionale, aş alege bucătăria italiană datorită diversităţii ei şi, chiar dacă pare ceva banal, am o apreciere deosebită pentru un esspresso bine făcut. 🙂

Care este cartea care a avut un impact major asupra ta și pe care o recomanzi fără să stai pe gânduri?

Magicianul lui John Fowles! Cred că o carte bună este prin definiţie e o carte care îi sădeşte cititorului o sămânţă a curiozităţii, o dorinţă de a afla mai multe despre un anumit subiect. Ei bine, plină de simboluri fiind, Magicianul face asta la o scară mare. La nivelul acesta, o carte poate fi comparată cu un curs! Adică succesul lor constă în a te face să vrei mai mult.

Și ultima, dar nu cea din urmă: Seinfeld sau Friends? 🙂 

He he, dacă e nevoie să aleg doar din categoria aceasta, Seinfeld! Dar am urmărit cu plăcere şi Friends.

Data articol: 7 octombrie 2019