Cum putem face trecerea de la învățarea F2F la învățarea online cât mai eficient
COVID-19 nu a influențat doar modul în care trăim, lucrăm și ne conectăm, ci și modul în care învățăm. Pandemia a adus în rândul specialiştilor în L&D o nouă provocare, aceştia au fost nevoiţi să își schimbe inițiativele de dezvoltare peste noapte, grăbindu-se spre transformarea digitală, învăţarea online devenind singura opţiune.
Întrucât angajații accesează acum învățarea de acasă, este sigur să spunem că învățarea digitală în sensul său cel mai general a înlocuit încet configurarea tradițională a sălilor de curs. De fapt, doar 5% dintre organizații afirmă că strategia lor de învățare, investițiile și resursele vor reveni la ceea ce au fost înainte.
Tipologia cursantului modern care își petrece deja 33% din timp la întâlniri a înlesnit această transformare. Acesta vrea să învețe oricând și oriunde, nefiind constrâns de un program, fapt care, nu afectează deloc negativ calitatea studiului. De fapt, Institutul de Cercetare din America a constatat că eLearning-ul crește ratele de reținere cu 25% până la 60%. Acest lucru se datorează faptului că materialele de învățare online sunt stimulante vizual, concise și mai interactive.
Având în vedere aceste motive și multe altele, este ușor de înţeles de ce majoritatea organizațiilor își îndreaptă toate eforturile spre o transformare digitală şi văd lucrul acesta ca fiind de durată.
Așadar, dacă întrebarea: “Este organizația mea capabilă să continue să funcționeze oferind în același timp, oportunități de învățare angajaților săi?” este încă pe masa de dezbateri, o serie de paşi care să explice modul în care se face transformarea de la la configurarea tradițională, față în față (F2F), a cursurilor, la învățarea online ar fi de mare ajutor.
Iată 3 pași pentru a face o trecere eficientă de la învăţarea F2F la cea online:
- Efectuați analiza nevoilor de instruire.
Înainte de a trece la învățarea digitală, cel mai bine este ca organizația dumneavoastră să efectueze mai întâi o analiză a nevoilor de formare. Există diferite modalităţi prin care o puteţi realiza şi odată facută vă oferi o imagine de ansamblu şi date esenţiale vizavi de viitoare programe de formare.
- Asiguraţi relevanta conţinutului livrat
Conținutul este într-adevăr rege. Conținutul de învățare ar trebui să fie întotdeauna actualizat, fiabil și, cel mai important, relevant dacă doriți ca experiența de învățare digitală să fie eficientă și atrăgătoare.
Când vine vorba de implementarea unui un program de învățare a limbilor străine, asocierea cu un furnizor de soluții lingvistice care să răspundă obiectivelor și nevoilor imediate ale forței de muncă , oferindu-le cursurile de formare necesare, ar fi de preferat.
Acesta va fi capabil să-şi adapteze conţinutul în funcţie de nevoile zilnice ale cursanților și ar trebui să răspundă constant preocupărilor lor. Cursurile ar trebui de asemenea să ofere şi o oază de linişte, învăţarea devenind o experienţă în sine. Fără îndoială, cea mai puternică și, în același timp, naturală metodă de învățare este prin experiență sau, mai precis, prin reflectarea asupra și înțelegerea unei experiențe trăite. Se numește învățare experiențială și este considerată a fi cea mai eficientă metodă de asimilare a unor noi cunoștințe.
- Nu uitați de „latura umană” a învățării.
Este minunat să menționăm că unul dintre cele mai mari beneficii ale învățării online este că puteți oferi rapid cursuri angajaților dumneavoastră de câte ori este convenabil pentru ei și oriunde s-ar afla. Însă, atunci când vine vorba de învățarea unei limbi străine, componentă umană este esenţială, iar prezenţa trainerului de limbi străine absolut necesară. De ce? Deoarece acesta oferă claritate, sfaturi utile, este sursa de motivaţie şi poate cu uşurinţa reconfigura în timp real trainingul în funcţie de nevoile cursanţilor.
În cazul trainingului de limbi străine, Agile Learning oferă cadrul perfect în care potențialul cursanților este valorificat 100%, aceștia dobândind toate abilitățile lingvistice vizate atât prin interacțiunea și colaborarea cu membrii grupei, cât și prin studiu individual, în funcție de obiective și disponibilitate.
Învățarea digitală este aici pentru a rămâne. Este deja norma și va continua să fie standardul L&D în viitorul apropiat, devenind o o necesitate şi un instrument pentru a genera performanțe mai mari.